Председателят на СОС: Топлата вода в София е осигурена до 31 май, после ще видим

БТВ
share

Председателят на Столичния общински съвет Георги Георгиев обясни в сутрешния блок на bTV, че топлата вода за софиянци е осигурена до 31-ви май включително, но от 1-ви юни този въпрос "става отворен".

,,Създаден е кризисен план, който следи наличностите, изслушахме и ръководството на "Топлофикация". Имаме уверението, че за месец май ще има доставки на необходимите количества, но от 1-ви юни въпросът става отворен, тъй като тогава очакваме самата държава да изпълни обещанията си и да нямаме проблеми с доставките'', обясни Георгиев.

Шефът на СОС разкри ще останат ли софиянци без топла вода и ще се увеличи ли цената на билетчето за градския транспорт

По темата със свалянето на украинското знаме от сградата на Столична община от депутати от "Възраждане" председателят на СОС определи случката като "трагикомедия".

Шефът на СОС: Поведението на депутатите от „Възраждане“ е безобразно

Това е една трагикомедия – трима депутати и една вишка. Охраната е опитала да си свърши работата, но му било обяснено, че са депутати и имат имунитет. Очевидно търсейки популярност, са подготвяли тази провокация. Смятам, че трябва да има едно базисно уважение и нормалност в политиката, коментира Георгиев.

На въпрос за съдбата на Паметника на съветската армия в столицата Георгиев посочи, че държавата е тази, която трябва да заеме позиция по темата.  

Водещи новини

Още новини