Пловдивската община получи хотела на Ванко 1

Булфото
share

Правителството прехвърли собствеността върху хотела на Ванко 1 на община Пловдив. Досега имотът беше държавна собственост, а идеята на прехвърлянето му е да се осигури по-доброто му стопанисване и да се подпомогне развитието на местните дейности.

Пловдивската община получи безвъзмездно 7-етажната сграда, която се намира на бул. "6-ти септември" №274. През 2011 г. сградата беше предоставена на областния управител Здравко Димитров. По негова инициатива бе предприета процедура за прехвърляне правото на собственост от държавна в общинска, уточнява градската управа, припомня "Дневник".

През 2010 г. съдът окончателно разпореди 7-етажният хотел на фамилията на рапъра да бъде отнет в полза на държавата. Имотът е оценен на 810 502 лв., а на върха на сградата на пловдивския бул. "Шести септември" е монтирана статуя на Исус Христос.

Делото беше образувано по искане на комисията за конфискация заради неустановен законен източник на доходите на Главчев. Собственикът на имота има и осъдителна присъда за трафик на жени зад граница с цел сексуална експлоатация. За проверявания период от 1981 до 2006 г. семейство Главчеви са реализирали доходи в размери на 155 905 лева, разходите им в домакинството, както и за 98 задгранични пътувания, са на обща стойност 1 165 136 лв.

Водещи новини

Още новини