Митрофанова: Ако не бе СССР, България днес щеше да бъде само Софийска област

Фейсбук
share

Ако не беше СССР, България щеше да остане само Софийска област, защото тогава стана дума (след Втората световна война - б.р.) за разделянето на България и само Съветският съюз не дава да се раздели тя. Не само че СССР не дава тя да бъде разделена, но ѝ оставя придобивката Добруджа. Поради това, колкото и да са сложни отношенията, трябва по-обективен поглед на историята. Това заяви в свое интервю за pogled.info руската посланичка у нас Елеонора Митрофанова.

Обяснението ѝ е в отговор на въпрос, свързан с искането да бъде премахнат Паметникът на съветската армия в центъра на София.

Руският посланик с ново включване, заговори за "нов дух" на отношенията между България и Русия

Митрофанова коментира и скандалът, който се разрази у нас след думите ѝ "евроатлантически подлоги", използван във Фейсбук публикация.

Това е една изключително голяма неточност, която по своя начин коментира Кирил Петков. Но видимо има задача да се усложнят отношенията между нашите страни. Право на българското правителство е да привика на консултация своя посланик. Що се касае до мен, право на моето Министерство е да ме привика на консултация или не, обясни тя.

Водещи новини

Още новини