Ужаси в Пирогов! Използват шлосерска бормашина, за да пробиват кости на деца!

share

Шест лекари дават дежурства в спешния травматичен кабинет в Пирогов, от които един е пенсионер. 10 човека идваха и напускаха, не се задържат, защото условията са отвратителни, а обстановката прилича на бойно поле. Това каза пред БТВ д-р Атанас Кацаров от Пирогов.

Има лошо отношение от страна на пациенти и началници. Лекарите използват шлосерска бормашина, за да се слагат на децата иглите за екстензия – това е процедурата, при която се пробива костта, за да се слагат иглите, при която се слагат тежести, за да се намести костта. Неведнъж копчето блокира и тъй като бормашината има и ударна функция, костта не се пробива, а все едно се къртят плочки. Ако сте родител няма ли да ме удушите с голи ръце, попита Кацаров. Той си е купил медицинска бормашина, която струва 700 долара, с която работи в държавна болница. Кацаров получава малко над 1000 лв., с 40 лв. нощен труд, който се плаща 50 ст на час. В същото време има хора, които получават по 53 000 лв бонуси, колко подобни бормашини могат да се купят, попита риторично Кацаров.

Столчето, на което се шият деца в травматологията е лично негово, от времето когато е бил дете и е свирил на пиано. „Донесох го, защото се регулира височината му. Пари от Пирогов се източват от най-високо ниво“, твърди Кацаров. Който е приближен до ръководството получава пари. Има хора, които се разписват срещу 17 000 лв, те да не присаждат глави, попита Кацаров. Медицинските сестри си докарват с нощен труд и извънредна работа по 600 лв. Санитарите получават с 10 лв под минималната работна заплата. Не ме интересува кой ще става директор, дал съм живота си за тази болница, разбих семейния си живот заради Пирогов, интересуват ме единствено и само условията на работа, каза Кацаров.

На въпрос дали не се притеснява, че ще бъде наказан заради изказванията си той отговори: „Винаги може да ме уволнят“.

Водещи новини

Още новини