Найденов се разсърди: Няма да се занимавам със Закона за горите (снимки)

Булфото
share

Факт е ветото, наложено от президента, Законът за горите се връща в Народното събрание и ще мине нова процедура по второ четене, член по член. Това заяви на брифинг в Министерството на земеделието и храните земеделският министър д-р Мирослав Найденов.

Министър Найденов заяви, че е разговарял с премиера Бойко Борисов по темата. Екипите на Министерството на земеделието и храните и Изпълнителната агенция по горите работиха днес цяла сутрин. Преди малко се срещнаха и с юристи от неправителствените организации, тъй като имахме уговорка - предложенията да бъдат разгледани и коментирани от експертите.Това, което са направили, се надявам, че ще бъде от полза за новото разглеждане на закона. Депутатите ще вземат окончателното решение, каза Мирослав Найденов.

Получихме си наказанието за този опит да направим добро. Причината за тази поправка не е Цеко Минев, а тези общини, които можеха в това да видят алтернатива за развитие, за просперитет. Заради пасивността, заявявам и от името на правителството – ние с този закон повече няма да се занимаваме, коментира министър д-р Мирослав Найденов.

Министър Найденов е имал дълъг разговор с премиера. „Нашите мотиви бяха ясни. Искахме - с тази промяна да дадем възможност за развитие на малките общини, за алтернатива на заетост в тези общини, за възможност на младото поколение за по-достъпни съоръжения за зимен спорт. Останахме неразбрани от една част от обществото. Другата част обаче са питали какво прави по региони властта, за да насърчи инвестициите. След такава реакция, няма как да не се съобразим. Нека депутатите да решат - кое е най-правилно. Някои политически сили се опитаха като хиени да яхнат този протест и се надявам, че тези хора на Орлов мост няма да позволят това. Тези хора, когато бяха на власт, не направиха нищо за българските планини”, каза Мирослав Найденов.

Изненадани сме от пасивната реакция от страна на кметовете на тези общини, които се надяваха този закон да бъде в тяхна полза, спортната общност искаше да се възползва, допълни Найденов.

„Три дни протестират, а ние не чухме ответна реакция. Да правят с този закон депутатите, каквото пожелаят. Щом смятат стария режим за по-добър, да го върнат, ако измислят нещо по-добро, да го измислят”, каза Найденов.

Водещи новини

Още новини