Синдикатите към МВР: Премиерът ни заяви, че няма как да ни се вдигнат заплатите с 20%

Novini.bg
share

След днешния разговор мога да кажа, че има разбиране от страна на премиера, но няма решение за увеличение на възнагражденията на служителите на МВР с 20%, така че въпросът остава висящ. Това заяви председателят на синдикат "Огнеборец" Венцислав Станков.

По думите му за евентуално увеличение на заплатите би могло да се говори през юни, по време на актуализацията на бюджета.

Пожарникарите към МС: Не си играй с огъня! "От опит знам - опасно е!"

На въпрос дали протестите на пожарникарите ще продължат при това развитие на ситуацията, Станков отговори, че това предстои да се реши на заседание на Управителния съвет и с останалите синдикални членове.

Високият процент инфлация и изоставането на доходите на служителите на МВР спрямо другите структури рефлектира негативно върху покупателната способност на служителите, поясни той.

Заместник-председателят на синдикалната федерация на служителите в МВР Илия Кузманов също обясни пред медиите, че увеличение на заплатите на полицейските служители с 20% процента няма как да има, поне до юни с актуализацията на бюджета.

Искане за по-високи заплати: Какви са проблемите пред служителите на МВР?

Срещата беше много човешка, но тази среща трябваше да се състои много по-рано, поне преди два месеца. Оттук е и изоставането във всичко останало. На този етап нямаме основание, заради което да прекратим нашите протести. И в този смисъл синдикалната федерация на служителите в МВР ще продължи с протестите, но тъй като се налага вече и решение на нашия Управителен съвет как това да се случи на практика, ще бъдете уведомени по-нататък, посочи Кузманов пред журналистите.

,,Премиерът Петков обеща, че ако сме на същата позиция след 60 дни, той ще поеме лична отговорност за това'', допълни председателят на Националния синдикат на гражданската администрация в МВР Христо Христов.

Водещи новини

Още новини