Водещите новини! Обвиниха Джамбазки за нацистки поздрав в ЕП; Русия разполага още войски; охладня ли Радев към правителството? (и още…)

ЕП/Getty Images/Булфото
share

*** Водещите новини за деня до 13.00 ч., на 17 февруари ***

 

Българският евродепутат националист Ангел Джамбазки отправи нацистки поздрав в залата на Европейския парламент в Страсбург - жест, който бе осъден от председателката на тази институция на ЕС Роберта Мецола и може да му навлече наказание, съобщи Франс прес.

Джамбазки беше обвинен в ЕП, че е е отправил нацистки поздрав

***

Наказателна процедура срещу Ангел Джамбазки заради нацистки поздрав

***

В сряда "руснаците съобщиха, че изтеглят войници от границата с Украйна. . . Сега знаем, че това е лъжа. В действителност вече потвърдихме, че през последните дни Русия е увеличила своето присъствие по протежение на границата с Украйна с до 7000 военни, някои от които са пристигнали" в сряда, заяви източникът от американското президентство, пожелал анонимност.

Белият дом: Русия е разположила до 7000 допълнителни военни на границата с Украйна

***

Руски бойни самолети са се приближили опасно близо до американски самолети над Средиземно море

***

Бойна група на НАТО ще води учение в България. Това каза от щаба на НАТО в Брюксел министърът на отбраната Стефан Янев.

Той уточни, че това е събиране на подразделение от сухопътните войски в една обща група, за да правят съвместна тренировка на българска територия. 

Групата ще бъде под българско командване - българско подразделение и български командир ще бъдат в основата на този хъб за тренировка и учения:

„Тази група не се готви да бъде изнесена извън територията на страната, няма такива задачи, целта е повишаване на готовността на всички подразделения и на оперативната съвместимост“.

Стефан Янев: Бойна група на НАТО ще води учение в България

***

„Следим какво прави правителството така че да поевтинее тока и газа и да има адекватни компенсаторни механизми за бизнеса. Има нови хора в ръководството на енергетиката, но къде са резултатите? Хората не ги усещат, а време няма. Всеки ден е ценен, увеличава се риска от фалита и загуба на пазари“.

Радев към властта от Пловдив: Времето за анализи изтече, чакаме резултатите

***

По темата за разногласията в коалицията по темата АЕЦ “Белене” каза: “Три от четирите формации са на едно мнение, само една е на друго. Надявам се да се направи обективен анализ, защото той ще покаже, че АЕЦ “Белене” е ненужен проект”. Според него трябва бърза трансформация в енергетиката.

По думите му има енергийни ресурси, които ще осигурят на страната ни енергийна независимост. Той изказа мнение, че не са нужни и нови мощности на АЕЦ “Козлодуй”.

Борислав Сандов: АЕЦ “Белене” е ненужен проект

***

Главният прокурор Иван Гешев критикува остро намерението на управляващите 23 милиона от проектобюджета за съдебната власт да бъдат прехвърлени към БАН.

Гешев за прехвърлянето на пари от прокуратурата към БАН: Поредната смешна политическа атака

***

„Ще търсим отчетност на прокуратурата заради нейната неефективност“

Христо Иванов: Когато живеем в страна, където корупцията е ненаказана, всички плащаме цената

***

Обвинените за убийството в с. Антон поискаха на свобода, за да се грижат за животните, но съдът ги остави в ареста

***

Депутатите приеха на първо четене с пълно мнозинство промените в Закона за българското гражданство, предложен от Министерския съвет и отхвърлиха близкия по съдържание законопроект на ДПС, както и предложението им за проверка на придобито вече гражданство.

Депутатите решиха: Край на златните паспорти!

***

Депутатските заплати скачат с близо 14%

***

 

Водещи новини

Още новини