Златко Баретата: За секунди помислих, че синът ми е загинал

Булфото
share

Соченият за лидер на организирана престъпна група за разпространение на наркотици Златомир Иванов-Златко Баретата разказа пред БТВ, че след катастрофата край Сливен му се обадил шофьорът на джипа Ауди, за да му каже какво е станало.

Не знаех, че Алекс не е в джипа и за няколко секунди преживях истински ужас - защото той трябваше да е в джипа, обикновено се вози с него, каза Баретата. По думите му в това време е разбрал как за секунди може да ти се промени животът.

При катастрофа край Сливен миналата седмица загинаха двама бодигардове от охраната на Златомир Иванов. По-късно се разбра, че синът у е бил в друга кола, а шофьорът в катастрофиралата е негов приятел. Появиха се информации, че е имало гонка между двете коли.

След инцидента Баретата само попитал Алекс какво е станало и е научил, че той е бил само свидетел на инцидента. Синът му разказал, че само е видял как изпреварват червена кола. По думите на Златомир Иванов шофьорът е бил много опитен. Няма логика да е излязъл на пътя със 140 км в час и да е влязъл вляво, в канавката и от там в дървото, заяви той и подчерта, че шфьорът е бил уравновесено момче.

Баретата се възмути, че в социалните мрежи се пишат толкова злостни коментари. Като знам каква е трагедията, не искам да пишат такива неща. Не знам защо намесиха и сина на Соломон Паси, каза Баретата. Не искам да мисля, че има нещо нарочно. По принцип колите никога не остават без надзор, не вярвам някой да е пипал, коментира още бащата на Алекс. Само заради сигурността съм искал и синът ми и другите две деца да карат стабилни коли, заяви той.

Децата на Баретата от малки били обгрижвани от шофьори, които не им били бодигарди, а само се грижели за тях. На въпрос какви искат да станат децата му Иванов зави: Искам децата ми да са честни, да не лъжат.

Водещи новини

Още новини