Роднини на изчезналите работници получили по 1000 лв. от "Берета Трейдинг"

share

Роднини на изчезналите при взривовете край с. Лозенец военни складове са получили по 1000 лв от бившия полицай Димитър Караколев. Това потърди пред ТВ7 съпругата на един от изчезналите Ирен Костова.

Тя обаче не скри недоволството си, че вече трети ден никой не издирва съпруга й Станимир Костов и неговите двама колеги. Мъжът ми е диабетик, каза Костова и попита защо армията не е влязла в района на експлозиите, след като взривовете са престанали.
Според окръжният прокурор Георги Ханджиев обаче са правени неколкократни опити да се достигне до мястото на складовете с пустинните котки.

Непосредствено до джиповете обаче са се взривявали нови боеприпаси и това е принудило отново използването на безпилотни самолети. Апаратите отново били вдигнати във въздуха, за да заснемат района на взривовете и евентуално да открият работниците или поне техните останки. След изследване на записа станало ясно, че машините не са успели да уловят нито един от изчезналите.
Малко след 15.30 на мястото на взривените складове пристигна колона от автомобили и заедно с екип от 7-8 сапьори са тръгнали към района на складовете. Пред ТВ7 дъщерята на Николай Гочев, Галина Георгиева също призова за спешно издирване на изчезналите работници.

Водещи новини

Още новини