Плевнелиев категоричен: Строителството ни е качествено (видео)

share

Росен Плевнелиев все още не е посещавал района на Перник, който пострада при тежкото земетресение от 22 май, предаде репортер на novini.bg. 

Държавният глава обаче бе категоричен, че задължително ще отиде при засегнатите хора и припомни, че  президентът и Президентската институция винаги трябва да са близо до хората.

Плевнелиев съобщи, че днес в 13 часа ще има среща в БАН със специалисти и сеизмолози, за да му разяснят каква е ситуацията. Той изрази надежда, че ще чуе и новината, че земетресенията затихват.

Президентът отново подчерта, че България е сеизмологична зона и припомни, че и друг път са ставали земни трусове в района на страната.

Росен Плевнелиев бе категоричен, че българското строителство е качествено. Той веднага направи аналогия с разрушенията в Италия след земетресенията там и поясни, че у нас дори панелките са издържали на земните трусове.

Държавният глава уточни, че до ден - два ще се осъществи посещението му в Пернишко. Той уточни, че района ще обиколи заедно с вицепремиера и министър на вътрешните работи Цветан Цветанов и двамата ще вземат участие в заседанието на Кризисния щаб на община Перник.

Водещи новини

Още новини