Вдовицата на Самоковеца в битка за наследството му

share

Вдовицата на Косьо Самоковеца води отчаяна война на няколко фронта заради тежкото му наследство, твърди в. "168 часа". От НАП искат от малолетния син на Самоковеца Константин-младши да плаща данък наследство за имотите на баща си в Лондон.

Когато Самоковеца е убит, детето още не е родено, а апартаментът на Острова е под запор до края на делото срещу вдовицата за пране на пари. Освен с недвижимото имущество вдовицата има проблеми и заради луксозните автомобили на разстреляния си съпруг. Единия от джиповете Ангелина вече е продала на Румен Гайтански-Вълка, а другия - на брат му Мартин. Вдовицата на контрабандист №1 от миналото води битка и с МВР за два пистолета и ловна пушка, които Самоковеца е предал в РПУ-Сливница месеци преди да го убият.

Когато е ликвидиран на 6 декември в центъра на холандската столица Амстердам, бременната му съпруга не е с него. Косьо Самоковеца, който приживе е приближен на властта, оставя в наследство на бившата си съпруга куп афери, разследванията за които тръгват веднага след разстрела му.

Истинските битки на Ангелина Димитрова с Темида обаче тепърва предстоят. След убийството в Амстердам започва данъчната проверка на имотите и фирмите, свързани със Самоковеца от януари 1999 до декември 2003 г. Месеци след смъртта на съпруга си Ангелина подава данъчна декларация за наследените от сина им имоти. Така малкият Константин е подложен на данъчна проверка за период, през който не е бил роден.

По закон Косьо-Младши става наследник на активи и имоти за над 3 милиона лева. Детето на Самоковеца идва на бял свят след убийството на бащата. Когато е на едва 2 години майка му е изненадана от данъчните с ревизионен акт за 88 000 лева налог за наследството си.

За да бъде точно определено наследството, данъчните изчисляват пазарната стойност на машини, съоръжения и имоти, сред които е апартаментът в Лондон.

Водещи новини

Още новини