Елена Кодинова: Знам, колко е трудно да си наистина независим

личен архив
share

Коментар на Елена Кодинова, журналист, преводач, преподавател по агнглийски език, известна авторка в социалните мрежи. Нейният коментар е една различна от спонсорираната и партийно-пропагандната гледна точка по повод интервюто на лидера на първата по изборен резултат ИТН Слави Трифонов пред БНТ. Интервюто, взето от водещия на Панорама Бойко Василев предизвика бурни обществени реакции, които трети ден не стихват.

Виках си - Елена, мълчи си, не си създавай врагове. Ама не мога вече. Пък и кво ми пука - аз съм обикновен човек.

Първото ми огромно разочарование е от хората, които съм смятала за авторитети в политическия коментар, които съм чела с почтителност и с чието мнение съм се съобразявала и съм сравнявала своето. Тези хора от снощи, откакто гледаха интервюто на Слави Трифонов по БНТ, с почти автоеротичен устрем го плюят. И го призовават да разкрие здравния си статус.

Ако бях пиар на Слави Трифонов, бих го посъветвала да разкрие здравния си статус само, ако тези хора представят медицински за венерически болести и токсикологичен анализ. Това е толкова долно, че не подлежи на коментар.

Освен това тези "независими анализатори" имат лесно проследими общи проекти с партии и фондации. На тях благосъстоянието им зависи от тяхното "мнение".

Колко да са независими?

Второто нещо, което бих посъветвала ИТН, е да съдят всеки, който е казал, че са "дългата ръка на ДПС" и "свързани с Маджо". Очевидно твърдящите го нямат никакви доказателства, иначе досега да са ги представили с удоволствие. Бих посъветвала ИТН да заведат граждански иск, не за клевета по НК. Да си внесат държавната такса от 4% и да ги фалират.

Никога не съм виждала толкова озъбена фенска маса като тази на ДБ.

Да си гласувал за ДБ не е политическо решение, това е заявка за статус. "Аз съм от ДБ, значи съм от най-готините хора, на нас по право ни принадлежи властта. Всички, които са против нас, са чалгари, комунисти и селяни, те не живеят на жълтите павета и в Лозенец, затова ние ще им се подиграваме и ще се кефим, какви абсолютни суперпичове и мацки сме."

Изненада! Хората се отвращават от тази позиция и засрамването не ги привлича към вас, гони ги. А всеки, който се надява да бъде приет в готината група на готините градски пичове, ама е от село, ще бъде адски разочарован.

ДБ са ангажирали няколко инфлуенсъра, които си мислят, че са адски талантливи и могат да обърнат всяко мнение. Не, не могат. С всеки ден стават все по-досадни. Две чичета на средна възраст с рекламен бизнес, които започват да прекаляват и хората започват да губят доверие в тяхната "независимост".

Знам, колко е трудно да си наистина независим. Да не гониш лайкове, одобрение, "проекти" и финансиране. Бедно и самотно е, нападенията на облажилите се и надяващите се да бъдат приети в елитния клуб са ужасяващи. Но

животът е адски кратък, за да се лъжем.

Съжалявам, но ДБ трайно ми изгуби гласа. На следващите избори пак ще гласувам за ИТН, защото те досега не ме излъгаха. Както ме излъга РБ, когато ми взе гласа, обеща ми, че няма да се коалира с ГЕРБ и точно това направи. Ако ИТН ме излъжат, ще гласувам за БСП. Но за интригантите без своя воля от ДБ - никога. Сори.

Водещи новини

Още новини