„… активирана цялата гнусна паплач…“

Булфото (архив)/Novini.bg
share

Въобще не мисля да коментирам скандала или „скандала“ с жартиерите и поканите към студентка. Ако е вярно – много жалко, но нещо друго, много жалко и опасно, е темата тук. 

Защо от ИТН вече започнаха да заплашват? Който твърдял, че Петър Илиев е плагиатствал, да излезе с лицето си, да каже и да го водят в съда? 

Това, като ти го каже лидер на първа политическа сила, хич не звучи като заплаха, нали? Човек, на който в ръцете му скоро ще е силата на полиция, прокуратура, съд… 

Видяхме текстовете от двете книги, сравнени един до друг, видяхме ги. Обширно разследване на „Дневник“ стигна и до копираните текстове, и до това, че отговорните лица си прехвърлят топката, и до това, че книгата на Илиев не може да бъде намерена никъде, че от издателството са им казали, че авторът САМ си е изкупил тиража, че не са дали копия в Националната библиотека, както изисква законът (закони-шмакони… законите са за раята бе!)

Всички сме виждали журналистическите разследвания и сравнения страница по страница, изречение по изречение. Тошко Йорданов сигурно също ги е виждал. Какво ще рече тогава неговото самоуверено говорене/плашене?

- Сигурен е, че свидетелите са „посъветвани“ и няма да има показания?

- Сигурен е, че има достатъчно сила или връзки в съдебна зала, че да получи каквато присъда иска?

- Самият факт, че ощетената досега не се е оплакала, говори ли, че връзките на Петър Илиев в юридическите среди и сега са си високи?

- Защо на зададени въпроси към евентуалния премиер Пламен Николов, отговаря Тошко Йорданов, като го прекъсва, казвайки: „Искам само аз да говоря“? Това ли ще е поведението на бъдещият премиер? Ако Тошко го прекъсва и той му мълчи и се усмихва, намереният на кастинг как ще ни представя държавните интереси на срещи с Путин, да речем, Макрон или някой друг огромен световен политик?

- Защо Петър Илиев е толкова важен за ИТН, че каквото и да се говори за него – те само му сменят мястото, но постоянно го оставят проекто-министър и все на ключови министерства? Ники „Хари Потър“ Василев го показаха, хората не го одобриха и веднага го махнаха и скриха. Петър Илиев упорито стои напук на всичко… нещо се случва, прекалено важен изглежда човек, написал въпроси за референдум, обявени за противоконституционни. Ама той бил страшен конституционалист… Да, ама пак да кажем: най-силното му досега участие в ИТН е писането на въпроси за референдум, обявени за противоконституционни от Конституционния съд. Това е все едно да ти е много важен точно цигуларят, дето свири фалшиво. 

И „любимото“ хвърляне на кал без посока, този път от евентуалния правосъден министър: 

„За първи път някой казва НЕ на соросоидните платени политици - майкопродавници. Срещу ПП "Има такъв народ" е активирана цялата гнусна паплач, която последните 30 години постоянно точи държавните финанси под една или друга форма…“

Това са думи на евентуалния ви бъдещ министър на ПРАВОСЪДИЕТО!

И, говорейки за „последните 30 години“, отиват да преговарят с БСП... и се оказва, че по 90% от темите имали, видите, консенсус… Ама иначе: „гнусна паплач, която последните 30 години постоянно точи държавните финанси под една или друга форма“; и ето това малко по-рано:

Даже няма да коментирам правописа на бъдещия ти правосъден министър… или, че сам си лайква смешките...
 

Какво значи „соросоид“? Искам някой, който използва тая дума, да вземе да обясни. Джордж Сорос е известен с това, че финансира кампании срещу дезинформацията и пропагандата на диктатурите по света. От друга страна точно същите режими по света го обвиняват в какви ли не глупости, без доказателства – от организиране на кампании до сатанински ритуали. Като винаги наблягат на еврейския му произход. 

Като не можеш да се бориш с истински врагове, си измисляш, за да може да изглеждаш силен. Банките ни дерат кожите с лихви, монополистите ни превръщат в бездомници, политици продават влияние, корумпирани чиновници ни крадат МИЛИАРДИ годишно… Можем ли да се справим с това? Не. Какво правим тогава? И се почва: пà Сорос, пà джендърите (и тая дума още никой не може да я разбере какво значи), пà бежанците – все измислени или толкова слаби, че да не могат да се защитават. 

Всеки политик, който използва думата „соросоид“, е доказан некадърник в моите очи. Бъдещ правосъден министър… 

… закривай държавата. 

Питат го хората под публикацията му кои са тези (защото обикновено това са кухи нападки, общи приказки – към никого конкретно, вятър да става, явно и в случая е така, защото…), той отговаря с многозначителното, но нищо-значещо: „Огледайте се във вашите гурута! На челото им го пише на всички!“ 

????

Асен Василев бил „прекалено ляв“, според Слави и затова „не става за министър“. И затова отидоха да търсят подкрепа от БСП…

Някой да обясни, моля!

Между другото:

едно време Слави участваше във велик (нито грам ирония тук, бяха велики!) дует с Август Попов в Ку-ку, играеха персонажи на две романтични проститутки, кръстени БСП (к) – Български свободни професии (*урви). Скечовете и песните бяха уникални. 

Водещи новини

Още новини