Димитър Манолов: Предложението на правителството за преизчисляване на пенсиите е възможно най-доброто

БНТ
share

Средствата предвидени за нова ковид вълна, които ще се отпуснат с актуализацията на бюджета, ги имаше и преди. Просто не бяха урегулирани и се правеха различни промени, за да се осигурят. Сега нещата просто стават по-лесно и урегулирано. 

Това каза в предаването "Още от деня" по БНТ президентът на КТ "Подкрепа" Димитър Манолов по повод вчерашното заседание на НСТС и единодушието на държава, синдикати и работодатели около актуализацията на бюджета. 

НСТС прие актуализацията на бюджета, предвидени са пари за тежка COVID криза

"Минимална пенсия за осигурителен стаж и възраст получават хората, които са работили колкото другите или са били осигурявани по различен начин - примерно земеделските производители. Никой не може да каже за земеделските производители, че са мързеливци и разни такива неща. Механизмът за преизчисляване на пенсиите, който предлага сега правителството, е възможно най-добрия. Той се базира на прослужено време. Молбата ми към всички бе този процес да се форсира възможно най-бързо. Всички знаем, че сега това трябва да се гледа в парламента. Там има няколко внесени законопроекта за преизчисляване на пенсиите. Да видим какво ще се случи. Аз силно се съмнявам, че тези законопроекти са по-добри от предложението на правителството. Най-много ме притеснява, че разговорът за преизчисляването на пенсиите ще се превърне в политически, а не в експертен", добави Манолов. 

Водещи новини

Още новини