Иво Прокопиев: Пълни глупости са твърденията, че съм назначил 20 министри в трите кабинета на Борисов

БТВ
share

Издателят и предприемач Иво Прокопиев определи в ефира на bTV като абсолютни глупости и фалшиви новини твърденията, че е назначил 20 министри в трите правителства на Бойко Борисов.

,,Сериозно ли ви звучи да назнача 20 министри в трите правителства на ГЕРБ?!? Това са абсолютни глупости! Фалшива информация'', отсече той.

Йордан Цонев от Движението за права и свободи обяви от парламентарната трибуна, че "най-емблематичният пример за дълбоката държава е Иво Прокопиев".

По време на цялата предизборна кампания, която следих много внимателно, от ДПС разпространяваха една напълно невярна доктрина пред своите избиратели, че едва ли не всичко е наред, но има там едни лоши медии, един кръг, едни олигарси – световна конспирация, която от 90-те години още воюва с ДПС. Никой не воюва с ДПС, коментира бизнесменът.

Прокопиев отговори на Карадайъ: "Черното" не става "бяло" и след 1000 повторения от трибуната

По думите му най-емблематичните примери за завладяването на държавата и бездействието на институциите са казусът "КТБ" и този с държавната Българска банка за развитие.

Журналистите на "Капитал" добросъвестно си свършиха работата, не чакаха тези схеми да гръмнат. За съжаление заради завладените регулатори и неработещото правосъдие никакви действия не бяха предприети. Действия имаше единствено към тези, които съобщават фактите – към мен като издател на медиите и към конкретните журналисти, заяви Прокопиев.

Той обяви, че е един от най-проверяваните хора в държавата и не се притеснява от нови проверки, включително за вилата му в местността "Буджака" в Созопол.

Водещи новини

Още новини