Флашмоб поставя важни въпроси за съхраняването на културната памет в Пловдив

pixabay
share

Улично представление, клоунада и танци, ще провокира пловдивчани относно културното наследство и в частност тютюневите складове. Флашмобът ще се проведе под мотото "Дим в главата", съобщават от пресцентъра на община Пловдив, с чиято подкрепа се осъществява.

То ще се случи в рамките на три дни - от днес до неделя между 17,30 и 18,30 часа на ул. "Иван Вазов".

Проф. Мариела Модева: Силата на българския дух е калена в изпитания

Чрез изразните средства на клоунадата и съвременния танц, вниманието на случайните минувачи по улица "Иван Вазов" ще бъде привлечено от актьорите, въвлечени в проекта. Темата до голяма степен е свързана със съхраняването на културната памет и бъдещето на важни за града сгради.

Отношението на гражданите е от голямо значение и неглижирането на подобни важни теми може да доведе до неблагоприятни за града резултати, считат организаторите - СНЦ "Театър на отговорността".

Представлението няма за цел да натрапва мнение и представи какво трябва да се случва с културното наследство, а иска да обърне внимание на начина, по който се решават тези важни за всички въпроси. Не е нужно да сме приели политиката на референдума, за да имаме право да упражняваме гражданското си право и да изразяваме мнението си, се казва още в съобщението.

Водещи новини

Още новини