До два месеца приключва ремонтът на моста над Марица край Димитровград

Булфото
share

През юли се очаква да приключи ремонтът на моста над река Марица към кв.”Марийно”, съобщи днес кметът на Димитровград Иво Димов. Предвиденият срок е условен и всичко зависи от атмосферните условия.

Работата по реконструкцията на съоръжението е възстановена, след като на два пъти дейностите бяха спирани. По закон имаме право да спираме дейностите и да ги възобновяваме. Бяха направени две спирания, защото дъждовете и влажността не позволяваха да се работи”, уточни Иво Димов. Той опроверга слуховете, че проектът е пропаднал и няма финансиране. “Ние осигурихме необходимото финансиране и проектът се изпълнява стриктно”, категоричен бе той.

“До момента е направено цялостно укрепване на колоните под моста. Предстои да започне укрепване с карбонови материали, за да се подсили конструкцията. Включени са много специфични дейности, които изискват определена последователност”, каза инж. Николов от проектанската фирма.

“Ремонтът на съоръжението е изключително сложен. Започнахме преди Нова година, защото тогава нивата на река Марица бяха най-ниски”, допълни градоначалникът. Припомняме, че мостът беше затворен за ремонт в края на октомври, миналата година. За ремонта държавата отпусна 1 883 820 лв. Той бе в предаварийно състояние и опасен. Съоръжението е с дължина 240 метра и е на 40 години.

Водещи новини

Още новини