Евгений Дайнов пред Факторът Кошлуков: Първанов ще загуби

булфото
share

Очевидно е, че Георги Първанов ще загуби конгреса, заяви политологът Евгений Дайнов в предаването „Факторът Кошлуков” днес.

Според него, Първанов е разбрал още преди две седмици, че ще загуби, но по-интересното било дали Сергей Станишев ще му остави пътечка, по която експрезидентът да се оттегли, или Първанов ще „бъде оставен в някакъв ъгъл, откъдето ще може да прави деструктивни неща”. Социологът Кольо Колев потвърди позицията на Дайнов, като уточни, че с последните си публични изяви Първанов ясно п! оказвал, че „знае, че ще загуби”. Според Колев „напъна” на Първанов да не изпадне на всяка цена от политиката е „малко смешен”. Социологът сподели, че е доста по-разумно да направиш крачка встрани, крачка назад, за да изчакаш своето време, защото времето се мени и политикът трябва да бъде повикан, а не да се предлага.
Според двамата експерти е много важно след конгреса БСП да се идентифицира каква партия е. Дайнов и Колев са на мнение, че в 21 век, тези партии, които не предлагат политики и не се идентифицират ясно, загиват.

Не пропускайте да споделяте вашите мнения и коментари по актуални теми на: https://www.facebook.com/pages/Emil-Koshlukov

Водещи новини

Още новини