Илияна Йотова за Татяна Лолова: Днес осиротяхме

Булфото, архив
share

Свикнала съм да давам. А когато даваш, не остаряваш“ – целият живот на Татяна Лолова беше подчинен на тази думи. Тя остана вечно млада. А ние, нейните почитатели – по-живи и по-богати с всяка нейна роля, с всяка среща с усмихнатите й очи, със заразяващата й енергия. Това заяви вицепрезидентът Илияна Йотова по повод смъртта на голямата българска актриса Татяна Лолова. Звездата на българското кино и на театъра почина на 87-годишна възраст.

"Днес осиротяхме без големия артист и човек Татяна Лолова! Поклон! Неугасваща светлина е Татяна Лолова! Светъл път на душата й!", написа още вицепрезидентът. 

Почина Татяна Лолова

Татяна Лолова почина в "Пирогов", където е била приета за лечение заради коронавирус. Медиците бързо са овладели вируса, но пораженията върху здравето на актрисата след COVID-19 са били тежки. Последствията от съдовомозъчната болест и възрастовите изменения в сърдечносъдовата и дихателната система са пряката причина за смъртта.

През 2016 г. почина актьорът Никола Анастасов, който беше изключително близък на Лолова. Вижте това видео от нашия архив за кончината на "усмивката на българския театър". 

Водещи новини

Още новини