Татяна Лолова: Простих на мама, че ме напъди от вкъщи

Булфото (архив)
share

Легендарната Татяна Лолова си отиде два месеца, след като отпразнува своя 87-и рожден ден след тежко боледуване от Ковид. Последните си дни тя изкара в „Пирогов“. Лолова, която е родена на 10 февруари 1934 г. в София, губи баща си едва 15 годишна.

Майка ѝ е украинка, а татко ѝ Желязко е счетоводител. Той мечтае тя да стане лекарка, но сцената е като магнит за Татяна. След кончината на баща й, майката се жени повторно. Двете имат доста трудни отношения и актрисата дори е изгонена от дома си. Отглежда я лелята.

„Простих на мама, че ме напъди от вкъщи след едно скарване преди години. Простила съм й и за шамарите, които ми е удряла, но го е правила винаги за добро. Не виждам вреда от това, станах човек. Така е трябвало да се случи. Вече живея в хармония със себе си и най-важното е, че освен семейството изкуството само ме интересува, нищо друго", признава след години звездата на българския театър.

Почина Татяна Лолова

Неотлъчно е до родителката си, когато тя се разболява от рак и е приета в софийска болница. „Ходех. Хранех я. Изнасях подлогите. Миех я. Говорих й утешителни думи“, разказва актрисата. Майка си отива, когато тя е едва на 25 години. В момента, в който издъхва, дъщеря й играе Дървеница" в Сатирата.

Прочети повече ТУК.

Водещи новини

Още новини