Водещите новини! Безотговорните събирания ще увеличат локдауна с още 10 дни?

Novini.bg
share

*** Водещите новини на 20 март ***

 

„…локдаунът, който влиза в сила от 22 март за 10 дни, ще бъде удължен със 7 до 10 дни. До тези мерки се е стигнало заради безконтролното събиране на много хора на едно място“.

В „Александровска“ болница с 30 % са се увеличили пациентите през последните 10 дни, заетостта е около 42 % в интензивните легла, има и 6 интубирани. Това съобщи в предаването "Офанзива с Любо Огнянов" по NOVA NEWS проф. Борис Богов, директор на "Александровска" болница.

Повече подробности по темата можете да видите ТУК↓↓↓↓↓↓↓↓

Проф. Богов: Локдаунът може да бъде удължен

***

Хоспитализирани са 8332, в интензивни отделения са 689 пациенти. 115 души са починали, излекуваните са 1555. Най-много са новите случаи в столицата – 1162.

Повече ТУК↓↓↓↓↓↓↓↓

4162 са новите случаи на коронавирус в страната

***

Германският канцлер Ангела Меркел заяви, че би се имунизирала с ваксината срещу COVID-19 на „АстраЗенека", предаде Ройтерс.

„Разбира се, че бих го направила. Но искам да изчакам, докато ми дойде редът“, посочи тя.

По отношение на руската ваксина "Спутник V" Меркел заяви, че Германия би обмислила национална поръчка за количества от нея, но предпочита това да стане чрез покупка на равнище ЕС.

Още по темата ТУК↓↓↓↓↓↓↓↓

Ангела Меркел изрази готовност да се ваксинира с препарата на "АстраЗенека"

***

Руската ваксина срещу COVID-19 "Спутник V" е малко вероятно да получи одобрение от европейските медицински регулатори в близко бъдеще, смята Руският фонд за преки инвестиции. 

Европейската агенция по лекарствата (ЕМА) все още прави преглед на руската ваксина.

Повече ТУК↓↓↓↓↓↓↓↓

Руската ваксина е малко вероятно да бъде одобрена в близко бъдеще в Европа

***

Държавният департамент на САЩ посочи в изявление, че внимателно следи случая със задържаните за шпионаж в България.

„България е приятелска страна, съюзник в НАТО и партньор. Внимателно следим разследването по обвиненията в шпионаж в полза на Русия. Съединените щати подкрепят силно суверенитета на България и застават на страната на българите срещу тези зловредни действия на нейна територия“.

Още по темата ТУК↓↓↓↓↓↓↓↓

САЩ с лаконичен коментар по случая със задържаните за шпионаж в България

***

В исторически план не е имало такъв случай в ЕС. Единствената аналогия, която може би бих направил, е с Петорката от Кеймбридж. Но това определено е случай без аналог и аз се гордея с това, което направиха българските служби и прокуратурата. Това сподели в интервю за БНТ главният прокурор на България Иван Гешев по повод шпионската афера от последните дни.

↓↓↓↓↓↓↓↓

Иван Гешев: Не разбирам българите, работещи срещу собствената си държава

***

Великобритания заяви днес, че застава до България срещу "злонамерената активност" на Русия, предаде Ройтерс.

Лондон допълни, че Москва се опитва да подкопае суверенитета на съюзник в НАТО.

Напълно подкрепяме усилията на България да разбие предполагаем шпионски кръг и да вземе мерки срещу враждебните действия на Русия на нейна територия", заяви днес британският външен министър Доминик Рааб в туит.

Повече по темата ТУК↓↓↓↓↓↓↓↓

Лондон: Русия се опитва да подкопае наш съюзник

***

Третият лъч на метрото отново работи изцяло. От днес вече е възстановено движението между станциите "Театрална" и "Хаджи Димитър".

До затварянето на участъка се стигна след голяма авария през януари. Тогава обилни дъждове предизвикаха високи подпочвени води и това повдигна релсовия път.

Още ТУК↓↓↓↓↓↓↓↓

Третият лъч на метрото отново работи изцяло

***

В София вече има таксита, които работят с по-висока първоначална такса след промените в Наредба 34. С тях беше променен начинът на определяне на първоначалната такса, като тя вече ще бъде от двоен до троен размер от минималната тарифа за километър пробег.

↓↓↓↓↓↓↓↓

Такситата в София вече вдигат първоначалната си такса

***

Министерството на туризма направи трето плащане към туроператори и туристически агенти, с което следва да бъдат компенсирани потребителите за неосъществени пътувания в периода 01.03 - 31.12.2020 г.

Най-малката сума от плащането, която ще бъде преведена, е в размер на 240,00 лв., а най-голямата достига над 1,113 млн. лв.

Повече по темата можете да намерите ТУК↓↓↓↓↓↓↓↓

Държавата изплати още 8,8 млн. лв. на туроператори и туристически агенти

***

Водещи новини

Още новини