Защо ресторантьор от София избра да не отваря въобще?

Pixabay
share

Собственик на малък ресторант изненада всички, след като реши въобще да не отвари своя бизнес заради пандемията. Независимо, че на ресторантьорите им бе даден шанс да заработят през март, Дарин Стойков избира друго.

Разтревожен от нарастващия брой на заболели и солидарен с медиците той не е отварял от 27 ноември 2020 г. Предлага само храна за вкъщи и за навън. Салонът със 17 седящи места остава празен.

„Това, което ме накара да не отворя, първо беше сърцето, което ми казваше, че не е редно. После и разумът. Винаги съм искал да бъдат част от решението, а не проблем“, заяви Стойков пред БТВ.

Нов локдаун: Може ли да има гражданско неподчинение?

Всяка сутрин той проверява данните за разпространението на COVID-19. Изтъква, че го тревожат случаите на заболели младежи.

„Парите, които изкарваме, са горе-долу ок, за да продължаваме да съществуваме. От другата страна стоят болни хора и всеки ден все повече мъртви“, отбеляза още той.

Още по темата чуйте във видеото:

Водещи новини

Още новини