Поставена ли е била правилно табелата при инцидента с ранената от висулка жена

Булфото
share

Жената почти се удря в табелата с надпис "Падащ лед". Искам да кажа, че имаме система и никога не се образуват висулки. Става дума за малко парче лед, което се е образувало на медния покрив. Сградата е паметник на културата. Провеждали сме срещата с инженери за обезопасяването му и те казаха, че няма какво да се направи. Това заяви в ефира на Нова телевизия Кирил Дойчинов, главен секретар на Държавна агенция "Електронно управление".

Очевидец на инцидента разказа по телефона, че е погледнал как е била поставена табелата и в момента на инцидента тя не е била успоредно и не се е четяла или виждала. "Сградата е австрийски тип и ако нашите инженери не могат да намерят решение, то да се обърнат към тези във Виена. Живея в близост и знам как се поставят табелите там. След инцидента една жена излезе и ги постави правилно", категоричен бе той.

Пострадалата от паднала висулка в София с първи думи

"Ще се проведе разследване как е била поставена. Това е първият инцидент от такъв характер, контролът се осигурява от Столичния инспекторат и от нас. Молбата ни към гражданите е, когато има снежна покривка, то нека ползват съседния тротоар", призова Дойчинов.

Днес в централната градска част на столицата тече акция по премахването на ледени висулки.

Водещи новини

Още новини