Обилните валежи в Бургаско са причина за скъсаната дига на река Факийска

Булфото
share

Обилните валежи на територията на Община Бургас са причина за скъсаната дига на река Факийска. Водите вместо да се заустят в язовира "Мандра", където реката се влива, са попаднали в отводнителната система на село Димчево. Вследствие на това са заляти земеделски земи и дворове на къщи. Информацията е на дружеството "Напоителни системи"- Бургас.

Пътят между селата Димчево и Присад продължава да е затворен, посочиха от полицията в Бургас. От там апелираха водачите на моторни превозни средства да спазват ограниченията, заради създалата се обстановка.

Скъса се дига на река Струма, 11 къщи в село Прибой са залети

По-рано днес е бил глобен водач на товарен микробус, превозвач 11 пътници. Той е не е спазил ограниченията, навлязъл е в неотекла се водна площ край разклона за село Дебелт и е аварирал на мястото. Микробусът е бил изтеглен от служители на

"Пожарна безопасност и защита на населението". Установено е, че микробусът е бил спрян от полицейски патрул, като на водача е обяснено, че основния път е затворен и му е указан обходен маршрут. 61- годишният шофьор обаче не се е съобразил с полицейските указания. Същият е санкциониран заради преминаване през забранения участък.

Водещи новини

Още новини