Поставиха ваксина на директора на болницата в Кюстендил

Pixabay
share

Директорът на болницата в Кюстендил д-р Александър Величков беше първият, на когото бе поставена ваксина срещу COVID-19. С него, в 14.00 ч. днес, бе дадено началото и на кампанията в Кюстендил.

За болницата в града са определени 30 ваксини - за лекари, сестри и санитари, които са на първа линия в борбата с коронавирусната инфекция. Ваксинацията ще продължи през днешния ден и в следващите два, казаха от здравното заведение.

"Първият съм аз, не защото съм директор на болницата, а защото работя с такива пациенти от началото на епидемията", каза д-р Величков. "Ние нямаме друг шанс - вариантите са два: или да се разболеем - с неясен изход от болестта, или да се ваксинираме", коментира д-р Величков.

За Кюстендилска област са определени общо 100 ваксини; освен тези за болницата, 20 са за ЦСМП, а другите 50 - за района на Дупница.
Към днешна дата в болницата в Кюстендил има 40 пациенти с коронавирусна инфекция. Петима от тях са в много тежко състояние, казаха от здравното заведение.
"През болницата преминават дневно около 70 души, които изследваме", съобщи д-р Величков. Той посочи, че има спад в заболяемостта, но изрази притеснения, че заради предстоящите новогодишни празници и именни дни, нивото отново може да тръгне нагоре. "Подготвили сме се и за лоши варианти", каза още Величков.
 

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 33005
Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 33005

Повече за Коронавирус

Водещи новини

Още новини