Благотворителна инициатива в Разград помага на пенсионери

Pixabay
share

Доброволци от Разград, обединени от идеята да помогнат на възрастни хора, събират хранителни продукти, които ще раздадат преди празниците. Организатор на инициативата "Подари коледна вечеря на пенсионер в нужда" е гражданското сдружение "Бъди човек", предаде БТА. 

Идеята е преди празниците да зарадваме възрастните хора и да им дарим щастие, усмивка и надежда, каза Нергис Скендер, един от главните инициатори на благотворителната акция. Тя обясни, че инициативата е отворена за всеки, който има възможност и желание да помогне.

Коледен базар търси доброто по време на пандемия във Варна

Събират се само трайни пакетирани храни, консерви, сладки, плодове. Приемат се също ваучери, с които непосредствено преди раздаването на хранителните пакети да се закупят и малотрайни продукти. Желаещите да помогнат трябва да носят купените от тях продукти в новата бизнес сграда на ул. "Петко Славейков" 6. В две поредни недели на декември при спазване на всички противоепидемични мерки даренията ще бъдат занесени по домовете на нуждаещите се възрастни хора от общината.

Инициативата "Подари коледна вечеря на пенсионер в нужда" се провежда за втора година в Разград. Миналата година са раздадени над 500 кг хранителни продукти на 135 домакинства в общината.
 

Водещи новини

Още новини