„Убийствена“ сатира за смъртта на пенсионери на Острова

„Изкусният план на Борис започва да се отплаща…“ коментират с чувство за „убийствена“ ирония противниците на политиката на консерваторите в Британия новината на The Telegraph, че „правителството спестява 600 милиона паунда от пенсии, след като се повиши смъртността от COVID“. 

Вестник The Telegraph е смятан за един от най-основните поддръжници на консерваторите, без значение от това каква политика водят, следващ ги дори когато си противоречат. 
В материала, който сега стана обект на критика, се споменава, че правителството ще спести 600 милиона паунда от бюджета, защото смъртността при пенсионерите се е повишила, заради COVID пандемията. 

През ноември (до средата на месеца) смъртността е стигнала 66 713 в Британия. Животът на двама от всеки трима британски пенсионери се е скъсил с 2 години, заради болестта. 

В резултат ще бъдат платени 600 милиона паунда по-малко. 

Така поднесена новината от „верният“ на всяка цена на управляващите консерватори вестник взриви опонентите на Борис ДжонсънБорис ДжонсънБорис Джонсън е британски политик - роден на 19 юни 1964 г. в Ню Йорк. Прадядо му по бащина линия е, както и желаещите Британия да остане в ЕС, които се противопоставят на консерваторите и решението за Брекзит. Според тях и Брекзит, който ще съсипе икономиката и свободата на Острова, и недостатъчните мерки срещу COVID и високата смъртност, идват от едно и също място и то е консервативната партия, управлявана в момента от премиера Джонсън. 


 

...

Коментари

  1. 2020.12.02 | 19:58
    Забележете голите рамене на момичето в Англия. Сметките за отопление са 3 пъти по-малки от тези на топлофикация София. Нашанецът, макар и удома е с яке. Мутрите от Топлофикация трява да отидат на съд. Техните съучастници от масовия грабеж на гражданите от министерски съвет също.
  2. 2020.12.01 | 20:23
    СОЦИАЛИСТИТЕ СА ИДИОТИ НАВСЯКЪДЕ ПО СВЕТА.
  1. 1

Напиши коментар

Спорт

още

Водещи новини

още

Още новини

още

Най-четени

Най-коментирани

EU

още

Анкета

Какъв ще бъде президентският мандат на Джо Байдън?

Какъв ще бъде президентският мандат на Джо Байдън?

Избрано от Интернет