Подновяват полетите в Граф Игнатиево

Булфото
share

От утре се подновяват полетите на българските летци със Су-25 на българо-американската съвместна подготовка "Тракийска звезда", която се провежда в Трета изтребителна авиобаза Граф Игнатиево. Това съобщи командващият ВВС в БА генерал-майор Константин Попов.

След почивните дни ще полетят и МиГ-21 и МиГ-29, уточни генералът. Решението е взето след разговор с командира на авиобазата и пилотите и е съгласувано с министъра на отбраната Аню Ангелов, предаде БТА.

Полетите на българските летци бяха спрени вчера след инцидента с МиГ-29, при който пилотите майор Илия Дойчинов и капитан Петър Методиев катапултираха, а машината се разби и изгоря между пловдивските села Царимир и Голям чардак. Двамата летци са във Военно медицинска академия в София с наранявания на гръбнака.

Всеки път, когато се случи нещо подобно авиацията продължава напред и няма такъв случай в българските ВВС, когато такава ситуация да не се преодолее, коментира ген. Попов. Тя се преодолява и затова, защото, всички свързани с тази професия са силни хора, добави той.

Водещи новини

Още новини