Симеон Славчев: Как така Отровното трио се самопровъзгласи за лидер на протестите?

Novini.bg
share

Беше допусната една грешка от т.нар. Отровно трио, които незнайно защо се провъзгласиха за инициатори на гражданските протести. Никой от нас не си е позволявал да разделя протеста или да се самопровъзгласява за организатор или лидер на протеста. Това е само в полза на управляващите. Още в началото на месец февруари от МИР организирахме палатков протест пред Министерски съвет с настояване за въвеждане на машинно гласуване, но не се самоопределихме за лидери или инициатори. Това заяви пред медиите учредителят и председател на ПП МИР Симеон Славчев по време на дискусия, посветена на провеждането на честни избори в България.

По думите му тези протести са истински, тъй като са на гражданите, а не на някоя конкретна партия, поради което според Славчев ролята на Отровното трио като водачи на протеста е било действие по-скоро в услуга на управляващите.

Стъки попиля новата коалиция на Отровното трио с Манолова и Трифонов

Иначе по темата за честността на вота в България лидерът на МИР коментира, че провеждането на честни избори зависи от всички политически партии, неправителствени и граждански организации, които съпътстват целия политически процес.

Един от механизмите за честни избори е да има наблюдатели, а изборите са част от националната сигурност на страната, добави Симеон Славчев.

Голямото количество невалидни бюлетини е един от основните проблеми при провеждането на избори, бе отбелязано още на дебата, на който присъстваха представители на БСП, АБВ, "Възраждане" и други политически формации.

Водещи новини

Още новини