Във Видин кампанията „Бъди войник“ предизвика интереса на стотици младежи към Българската армия

Министерство на отбраната
share

Кампанията „Бъди войник“, която за втори път гостува във Видин, предизвика интереса на стотици младежи към Българската армия. Ученици от деветте училища в града дойдоха днес, 13 октомври, на площад „Бдинци“, за да видят показаната там техника, въоръжение и оборудване от състава на Съвместното командване на специалните операции и Сухопътните войски.

Изключително впечатляващи за присъстващите бяха демонстрираните умения от военнослужещи от Съвместното командване на специалните операции. Те показаха военни ръкопашни техники и точна стрелба със симулационни боеприпаси. Видинчани видяха също така и прецизно изпълнение на акция по обезвреждане на терористи и освобождаване на заложник.

Представители на видовете въоръжени сили и на Централното военно окръжие участваха в информационната борса за набиране на войници и матроси. Те разясняваха възможностите за постъпване на работа в Българската армия и отговаряха на въпроси на граждани за актуалните към момента конкурси за вакантни длъжности и начините за кандидатстване.

На място за кампанията „Бъди войник“ във Видин бе и началникът на Централното военно окръжие полковник Георги Петков. Пред медии той сподели, че броят на кандидатите за служба в Българската армия се повишава. Полковник Петков оцени високо усилията за популяризиране на възможностите за реализация във Въоръжените сили, част от които е и кампанията „Бъди войник“.

Събитието във Видин завърши с концерт на Гвардейския представителен духов оркестър и Представителния ансамбъл на Въоръжените сили, които спечелиха овациите на местната общественост.

Водещи новини

Още новини