Полево лагерно обучение с артилерийските формирования от Сухопътните войски на учебен полигон „Корен“

Министерство на отбраната
share

Двуседмично полево лагерно обучение на артилерийски формирования от състава на Сухопътните войски се провежда на учебен полигон Корен.

В него участват близо 400 военнослужещи с до 90 броя бойна, специална и спомагателна техника от военните формирования в Асеновград, Смолян, Благоевград, Враца, Пловдив и Мусачево. По време на подготовката ще се проведат бойни стрелби с артилерийските дивизиони от 4-ти артилерийски полк,  със самоходните минохвъргачни батареи и противотанковите взводове на Бригадното командване - Благоевград, смесената минохвъргачна батарея и противотанковия взвод от 101-ви алпийски полк – Смолян.

Започва тактическо учение с бойни стрелби на Сухопътните войски „Ответен удар -2020“

Основната цел на подготовката е затвърждаване на способностите на артилеристите от Сухопътните войски за осигуряване на навременна и точна обща огнева поддръжка на маневрените формирования. Ще бъде обърнато особено внимание на воденето на бойни действия от артилерията с използване на дистанционно управляеми летателни системи за разузнаване и съвместно поразяване на целите.

Началник на лагерния сбор е заместник-командирът на 4-ти артилерийски полк в Асеновград подполковник Красимир Ташев, а контролът се осъществява от група от командването на Сухопътните войски, под ръководството на полковник Петър Кръстанов.

 

Водещи новини

Още новини