Джип помете пет контейнера и на косъм избегна сблъсък с хора

Pixabay
share

"Джип Вранглер" помете пет контейнера за боклук по централната улица на кв. "Тракия" в Шумен - "Дедеагач" и на косъм избегна сблъсък с хора между блоковете при номер 5 и номер 7, пише "Монитор".

Три възрастни жени били на три метра от катастрофата и изживели истински ужас. 75-годишната Николинка опитала да се спасява с пълзене по стъпалата. Шофьорът се издирва.

„Бяхме седнали ей тук, показва с бастунчето си 75-годишната Николинка, когато се чу страшен удар.“ Жената не си е гледала часовника, но всичко станало няколко минути преди 20:30 в неделната вечер. Седяла с комшийките си Петранка и Фатме на стъпалата пред крайния вход на "Дедеагач" 5. 

Трамвай помете възрастна жена на площад „Македония“ в София

„И дойде колата. Тя не спря, тя директно така, така, първо е минала през контейнерите, после е завила тука, така и така и зави, даже не успяхме да видим, вижте докъде е докарала един от контейнерите. И нататък продължи зад блоковете. Директно отзад избяга. Аз изкрещях, разтреперахме се. Другите са по-млади, станаха и бягат. Аз не мога. Петранка се усети, вика ми: Айде ставай, ставай. Ама не мога, казвам да стана, не мога да се обърна. С извинение ей тъй по дупето се извлачих до горното стъпало, Петранка дойде и ме вдигна“.

Колата е била черен "Джип Вранглер" със софийски номера, леля Николинка не видяла номерата, а само голямата според нея резервна гума на задния капак на джипа. Видяла го докато шофьорът напускал местопроизшествието през пространството между двата блока. След това според очевидци джипът слязъл към СУ "Васил Левски" и изчезнал в тъмнината.

Миг след инцидента на място в квартала пристигнаха и 4-5 патрулки, но поне в следващите час, час и половина обиколките и издирването на джипа не дадоха резултат. Местните знаели къде паркира колата, а според полицаи джипът се водел на криминално проявен мъж с име Георги и прякор Съра. Шофьорът не е слизал от автомобила затова и никой не можа да опише кой е бил зад волана.

Щетите са само материални, но там, където е завлечен един от контейнерите редовно играят деца, и тази вечер наблизо имало семейства с малки деца, както и възрастни хора. Всички имали късмет, че не са пострадали.

Водещи новини

Още новини