Момче разбило главата на правнучката на Яворов с думите "дебело прасе"

share

Анорексията на правнучката на Яворов Василия Стоилова е била отключена от неин съученик. Преди 15 години момче от съседен клас е разбило главата й с железен стол с думите „дебело прасе“. Това разказа в разтърсваща изповед пред БТВ оперната прима и майка на Василия, Явора Стоилова.

Василия избра смъртта и сложи край на живота си на Великден като се хвърли от прозореца на жилището си в столичния квартал Лозенец. В покъртителния си разказ Явора Стоилова призна, че през годините двете са сменяли постоянно жилището си, като са вземали все по-тесни апартаменти. Целта е била да се финансира лечението на Василия.

"Тя беше лесно ранимо същество и случката от времето на пубертета й отекна в нейното съзнание. Започна диети, които в началото й помогнаха, но след това видях, че тя страда, продължи с разказа Явора. Василия се вълнуваше от хората, които бъркаха с голи ръце в кофите за боклук и казваше “защо те не могат да ядат, а аз трябва да ям“. Това е заболяване на психическа основа, анорексията е отказ от храна и отказ от живот", разказа Явора.

Почернената майка разказа, че в опита си да се пребори с тежкото заболяване дори е заснела дъщеря си как се храни. Тогава разбрах, че всъщност тя изхвърля храната си през прозореца или я дава на кучето. Василия не искаше да живее и го правеше само заради мен. Тя няколко пъти се опитваше да се излекува, но следваха кризи, в които теглото и падаше до 25 килограма, сподели Явора Стоилова.

Това е мрачно заболяване, но има изход и той не е само фатален, както беше при моята дъщеря, каза майката на художничката и всички родители, когато разберат, че децата им имат анорексия да потърсят веднага психиатрична помощ. Василия беше последната издънка от рода на Яворов, със смъртта й родословното дърво е прекършено, тъй като и останалите наследници на великия поет нямат деца.

Водещи новини

Още новини