СДВР: Запазете протеста мирен

Булфото (архив)
share

Запазете мирния характер на протеста, призова комисар Антон Златанов от Столичната дирекцията на вътрешните работи (СДВР).

"За да се вземат  решения, институциите трябва да работят. МВР затова е МВР, за да оситури обществения ред и работата на институцията", посочи още той във връзка с призивите за граждажнско неподчинение.

"Посланието ни е да се запази обществен ред, да се запази протеста мирен, да бъдат отправени необходимите послания към политици, но в граници на спазване на законодателството. Протестът да се провежда в светлата част на деня", посочи още полицаят.

Протестиращи планират блокиране на парламента и обществени сгради
 
"Нека се скандира, да има транспаранти и плакати, но в рамките на закона. запазете протеста мирен, оставете институцията да функционира, независимо коя партия е била на власт, полицията винаги е пазила обществения ред. Имаме нужда от диалог с протестиращите, имаме такъв през последните дни", посочи Златанов.
 
"Безразборното блокиране на кръстовища, на маршрути на градския транспорт нарушава правата на другите граждани, полицията е деполитизирана", допълни той.
 
Комисарят посочи: Да внимават тези, които пишат постове във фейсбук, да не предизвикат нещо повече от протест, гражданите да не се поддават на призиви, които нарушават закона и мира.

Водещи новини

Още новини