Симеон Сакскобургготски наруши мълчанието си, за да изкаже възмущението си заради Рила

kingsimeon.bg
share

Известният със своята дипломатичност и пестеливост в коментарите Симеон Сакскобургготски не скри обаче възмущението си от багерите край Рилските езера. Той коментира темата в позиция, публикувана на официалната му интернет страница и на страницата му във фейсбук.

Бившият премиер сподели, че той и съпругата му са посетители Рила за почивка, където са останали неприятно изненадани.

ВАП поиска от МОСВ незабавно да разбере защо в парк "Рила" е имало тежка строителна техника

Ето какво каза Сакскобургготски:

"През изминалия уикенд  Царицата и аз се разходихме в Рила. Търсехме почивка сред хубавата ни природа. Боровец – един световен планински курорт. Горските пътеки. Но вместо да се насладим на спокоен следобед, изтърпяхме същински ужас! И то не къде да е, а точно над самия курорт – пътя от Боровец в посока хижите „Марица“ и „Заврачица“! И думата „път” е силно казано. Този друм там мога да сравня само със следвоенна територия, подложена на бомбардировка.

Път просто няма! Има ями, езера, скали, кал. Достъпен е, и то трудно, единствено с високопроходим автомобил! На никакво разстояние от престижен курорт, който трябва да обслужва и хижи и да бъде достъпен за туристи и планинари.

Не мога да си обясня как е възможно подобно безхаберие или мързел от страна на хората, които са отговорни за поддръжката на пътищата и пътеките в Рила.

Водещи новини

Още новини