Започна изграждането на Центъра за съвременно изкуство на мястото на старата топлоцентрала на НДК

Булфото
share

Започна изграждането на Центъра за съвременно изкуство на мястото на старата топлоцентрала на НДК, съобщи във "Фейсбук" столичният кмет Йорданка Фандъкова. 

Това е знаков обект в подкрепа на хората на изкуството и културата с места за театрални постановки, музикални и танцови събития, изложби, образователни и социални дейности.

Благодаря на председателя на комисията по култура и образование в СОС Малина Едрева, която работи със сърце и душа за реализацията на този проект. Заедно с главния архитект на София арх. Здравков организираха международен архитектурен конкурс, в който участваха над 60 проектантски бюра.

Беше избран проекта на арх. Мариана Сърбова и арх. Антон Колев, който предвижда изграждане на една голяма зала, две по-малки, кафене, помещения за услуги от резидентен тип и външен амфитеатър с много зеленина.

(Снимки: Булфото)

Очаквам строителните дейности да завършат в началото на следващата година, след което ще започне организация на дейността. Разговаряла съм с министъра на културата за включване и на министерството, защото това ще е национален център, единствен в България.

Водещи новини

Още новини