200 социално слаби и възрастни хора получават топъл обяд по проект във Видин

getty images
share

Във Видин 200 потребители получават топъл обяд от началото на месец май по проект на общината. Това съобщават от община Видин. Проектът "Топъл обяд", е финансиран от националния бюджет чрез Агенцията за социално подпомагане, а получатели са лица с ниски доходи, под линията на бедност, възрастни хора над 65 години в подобно положение и такива с трайно увреждане или заболяване, без близки или нямащи възможност да се обслужват сами.

На хората се доставят до домовете храна, при спазване на приетите стандарти и норми и на изискванията за безопасност на храните. Ястията се приготвят от външна фирма, с която общината има сключен договор.

Проектът продължава до 19 юни 2020 г. и е на стойност над 19 000 лв.

Над 5500 души в нужда ще получават топла храна по време на епидемичната обстановка

От края на месец март 2020 г. с помощта на дарения се доставя храна допълнително и други възрастни хора в нужда. Очаква се община Видин да започне изпълнението и на друг проект "Патронажна грижа за възрастни хора и лица с увреждания" за близо 423 000 лв., който ще продължи до края на годината. По него ще се пазаруват стоки от първа необходимост (закупени със средства на потребителите или с други средства, различни от тези по договора) и ще се доставят по местоживеенето на одобрените потребители.

Водещи новини

Още новини