Мирослав Найденов: Ще спася хората от побеснелите помияри

share

Очаквах повече неправителствени организации да ми поискат оставката, каза пред БНТ министърът на земеделието Мирослав Найденов.

"Предпочитам да ме нападат 50 или сто организации, но е важно да спасим гражданите от нападенията на десетките хиляди бездомни кучета", добави министърът и отново категорично заяви, че ще понесе цялото напрежение.

Проблемът е в това, че кучетата,  които са нападали хора и са били прибирани в приюти, са били осиновявани.

Според Найденов, някои от приютите за бездомни кучета са дори по - луксозни от домовете за деца. Министърът съобщи, че по никакъв начин с промените в наредбите не се променя режимът за евтанизиране.

Мирослав Найденов благодари на Бойко Борисов, че и той е застанал зад него по отношение на този въпрос.

"Организациите да отидат и да се грижат за кучетата в приютите, след като имат толкова енергия, а не да го правят на улицата", призова министърът.

По темата с цената на яйцата, Мирослав Найденов каза, че през тази седмица ще се наблюдава поевтиняването им. По думите му обаче, агнешкото е чувствително по - скъпо в сравнение с миналата година. Според него, обаче се очаква поевтиняване.

Относно козунаците, Найденов заяви, че е трудно да коментира цената им, защото има различни видове. Във връзка с призива му, българските домакини да замесят козунаци, Найденов каза, че някои са го взели на подбив, но той е искал просто да каже на хората, че така ще се покачи великденският дух в дома.

Водещи новини

Още новини