Ананиев отиде във Видин, където има най-много заразени медици

Булфото, архив
share

Здравният министър Кирил Ананиев посети Видинската болница, в която са регистрирани най-много случаи на заразени с коронавирус медици. Той провери дали има пропуски в работата на лечебното заведение при използване на защитните материали и изолацията.

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 33002

Ананиев обясни, че за оптимизиране на работата ще се разчита и на доброволци.

"В момента предвиждаме вътрешно преструктиране на персонала, за да може всички отделения да бъдат окомплектовани. Вчера пуснах едно писмо до всички болници, които искат да помогнат и да станат доброволци в болницата във Видин", коментира Ананиев.

Защо пламна Видинската болница от коронавируса, където има толкова заразени медици?

Преди дни началникът на Националния оперативен щаб ген.-майор проф. д-р Венцислав Мутафчийски обясни, че високият процент на заразени медици във Видин се дължи на това, че повечето от тях работят на няколко места. От щаба са категорични, че болницата е снабдена с всички необходими предпазни средства.

Стана ясно, че често медиците отиват в стаята за отдих, където свалят защитните костюми и маски или контактуват със свои колеги. Това също се отбелязва като проблем. Подобна практика за почивки е забранена във  ВМА, например.

Случайте на зарезени медици са 155.

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 33002

Повече за Коронавирус

Водещи новини

Още новини