Служителите на Българската агенция за безопасност на храните (БАБХ) ще продължат да инспектират обектите до 8 май. Проверките са започнали от 6 април.
Пред Радио София д-р Иван Кунев, началник Отдел Контрол на храните за София, обясни, че приоритетно се проверяват търговски обекти, складова мрежа и производствени предприятия.
"Фокусът на инспекторите е върху традиционните за празниците храни – агнешкото месо, яйцата, козунаци, боите за яйца, плодовете и зеленчуците", каза той.
"Необходимо е купувачите да гледат срока на годност, за месото – да има печат (със син цвят за българското производство)", обясни специлистът.
"И при натискане след това да възвръща формата си, яйцата трябва да се консумират до 28 дни след снасяне, а съхранението им – в температурна среда от 6 до 18 градуса", каза още той.