Артилерия от фадроми и самосвали в "Столипиново"

Булфото
share

Живеещи на ул. “Калина” поискаха полицията да спре десетина души от квартала, които всеки ден стоварват с каруци и микробуси строителни отпадъци, пише "Труд".

“Отиват да чистят мазета и къщи на хората в града, но вместо да им закарат мръсотията на сметището в Цалапица, я изсипват между блоковете, защото на депото се плаща такса смет, а тук е безплатно”, обясни 70-годишната Софка. Каруцарите, които завъртели бизнес с чистене на мазета, получавали между 20 и 50 лв. за услугата.

В “Столипиново” по адресна регистрация живеят 20 000 души, но реално кварталът наброява около 50 000 жители. Акцията за изнасяне на боклуците бе по нареждане на кмета на Пловдив Славчо Атанасов.

“Започнахме от най-критичното място край блоковете на ул. “Сокол”, защото обикновено там боклуците се хвърлят през прозорците, а контейнерите са празни. Освен това и каруцарите стоварват много строителни и други отпадъци”, поясни управителят на общинското предприятие “Чистота” Радослав Кошински.

В квартала бяха вкарани 12 самосвала и три фадроми, които работиха цял ден. “За да почистим всичко, ще ни трябват поне 4-5 съботи, но това не решава проблема и затова алармирам за повече съзнание към живеещите в махалата”, допълни Кошински.

Водещи новини

Още новини