Борисов: Родителите, взели пари от фонда за лечение на деца – да благодарят

share

Премиерът Бойко Борисов настоя родителите на децата, на които е помогнал Фондът за лечение в чужбина, да излязат и публично да благодарят за оказаната помощ.

Причината е изнесената информация от министър Симеон Дянков, според която от първата година от управлението на ГЕРБ средствата в него са увеличени близо 4 пъти.

"Аз не съм чул един родител да излезе и да каже - благодаря, че дадоха толкова много пари.... Съберете ги всички, които са получили тези огромни пари, нека да кажат - да, благодаря. Това ще стимулира работещите в тази сфера", изтъква премиерът и определя дадените средства за фонда за лечение на деца като „ революционно много дадени пари". "И в същото време сменяме министър след министър, не го разбирам. При толкова пари да не може да се структурира системата", чуди се още Борисов.

По време на правителственото заседание стана още ясно, че министър-председателят е разпоредил на здравния министър допълнителните средства, необходими за дейността на център „Фонд за лечение на деца" до края на тази година, да бъдат осигурени чрез вътрешно преструктуриране и оптимизиране на финансовите ресурси в системата на здравеопазването.
Отпада и максималният лимит от 180 хиляди лева за отпускане на средства за лечение на деца.

Водещи новини

Още новини