Броят на помиярите нараснал заради кризата в строителството

share

В сутрешния блок на БНТ председателят на Комисията по околна среда в Столичния общински съвет и общински съветник от ГЕРБ Лорита Радева заяви, че зам.-кметът на София Мария Бояджийска е била права да хвърли отговорността за нахапания почти до смърт от бездомни кучета възрастен мъж в "Малинова долина".

По думите й, те са попречили на служители на "Екоравновесие" да свършат работата си там. "Работим добре с неправителствените организации, но на първо място за нас са здравето, живота и сигурността на хората", добави Радева. Тя посочи, че броят на бездомните кучета нараства, защото много животни са изхвърляни на улицата от собствениците си, не само заради възпроизводство. Друга причина според нея е кризата в строителството, тъй като много кучета-пазачи на строежи също са изхвърлени на улицата.

Аксиния Боснева от организация за защита на бездомните кучета посочи, че в последните години Столична община все повече изолира неправителствените организации. "Опитват се да ни вържат ръцете, защото казваме истината по проблема", убедена е екозащитничката.

Водещи новини

Още новини