Тровят помиярите във Варна с антифриз

share

В три района на Варна - кв. "Бриз", зад стадион "Юрий Гагарин" и кв. "Галата", е разхвърляна отрова, на която да се натъкнат бездомните кучета. За това алармират природозащитници.

Според информацията това се случва за пореден път, като за "Галата" подобна "чистка" е имало само преди броени месеци. "В района на "Бриз" е разхвърлена отрова с цел да се отравят живеещите в квартала кучета, като има и опасност и за домашните, пише Народно дело.

Друга природозащитничка пък обяснява, че при предходен подобен случай бил разпръснат хляб, напоен с антифриз. "Принудихме се да купим на нашето любвеобилно куче намордник, за да го предпазваме да не изяде нещо отровно", разказва Александрина Калинова.

В района на стадион "Юрий Гагарин" пък природозащитниците се натъкнали на гранулирана отрова със синьо-зелен цвят, която е пръсната на различни места, дори в къщичките на уличните кучета. Двете пострадали сериозно животни са настанени във ветеринарна клиника, но въпреки усилията едното - Тигра, е издъхнало часове по-късно, а другото все още се бори за живота си, разказват ужасените варненци

Водещи новини

Още новини