Зам.-кмет на София: Неправителствените организации са виновни за нахапания професор

share

Искането на оставката ми от неправителствени организации показва, че сме на верен път по проблема с бездомните кучета.

Това каза в сутрешния блок на БНТ зам.-кметът на София Мария Бояджийска.

По думите й, в рамките на последната година и половина са предприети конкретни действия за справяне с проблема с безстопанствените кучета, от което тези организации не са доволни. "Приехме нова наредба за отглеждане на домашни животни, в която са заложени мерки срещу това, те да се изхвърлят на улицата. Приехме мерки и за овладяване на популацията на бездомните кучета. Бих подала оставка, ако това ще реши проблема", добави Бояджийска.

"След инцидента в "Малинова долина" направихме всичко възможно да уловим всички кучета. Проблемът е, че все още има хора, които осиновявайки кучета, след това ги изоставят на улицата и ги хранят със сурово месо, което прави животните агресивни. За този проблем и конкретно за инцидента в "Малинова долина" вина имат неправителствените организации" каза още Мария Бояджийска.

Временно изпълняващият дейността директор на "Екоравновесие" д-р Манол Нейков също обвини неправителствените организации за проблема с бездомните кучета. Той каза, че след като им се дава храна, кучетата се събират на глутници, намира се водач и стават агресивни. Нейков уточни, че кучетата-убийци от "Малинова долина" все още не са умъртвени.

Водещи новини

Още новини