Фандъкова: Екозащитници днес оставиха куче в двора на детска градина

  • 02 април 2012 14:10

  • 1716
  • 8
Фандъкова: Екозащитници днес оставиха куче в двора на детска градина
©

За мен агресивни са кучетата, които пречат на хората да се движат нормално, заяви кметът на София Йорданка ФандъковаЙорданка Фандъкова Йорданка Асенова Фандъкова е родена в Самоков. Завършва средното си образование в 35-а руска пред журналисти.

Няма да се поддам на натиск и на това, че някой от екоорганизациите се опитват да използват ситуацията - очаквам подкрепата на медиите и обществото, допълни тя. Фандъкова каза още, че надзорниците на бездомните кучета не носят отговорност, когато те нападнат човек. Тя допълни, че искането й за глоби за храненето на животните се отнася за даването на необработена храна.

Фандъкова посочи, че "милионите" на "Екоравновесие" са всъщност малко над 800 хиляди лева, които са предвидени за издръжката на общинското предприятие и приютите за бездомни кучета за тази година. По думите й още в петък миналата седмица в разговор с министъра на земеделието е поискала спешни промени в наредба 41 на министерството, за да може да се започне изграждането на нов кучешки приют. Няма да дам шест милиона за изграждането на приют, допълни още тя.

Кметът заяви още, че е твърдо решена, защото няма нито времето, нито възможността да отстъпва по набелязаните мерки за работа по проблема. Разпоредено е задължително да се реагира на сигналите за агресивни кучета, в "Малинова долина" има дежурен екип, посочи още Фандъкова. Тя припомни заявеното още в края на миналата седмица, че общината ще предоставя терен на всяка неправителствена организация, която иска да изгради приют. По думите й, днес в двора на столична детска градина е имало провокативни действия от страна на екозащитници, които са оставили куче с малките му.

В отговор на въпрос за работата на заместник-кмета Мария Бояджийска кметът посочи, че нейна задача е да дава решения, които да влязат в нормативните документи и да упражнява контрол. Миналата година беше приета наредбата за домашните кучета. Контрол има, и именно заради него двама директори на ОП "Екоравновесие" са били освободени, допълни кметът.

В отговор на въпрос тя посочи, че предстои обработка на зелените площи срещу комари, кърлежи и гризачи. По отношение на процедурата за изграждането на част от инсталациите за третирането на отпадъци тя посочи, че в момента се уточнява с ЕК дали ДДС е приемлив разход.

Последвайте канала на

БТА
1716 8

Свързани новини

Коментари 8

Добави коментар
niki

2012.04.10 | 08:36

8
fandakova mandakova , ostavka za neq, tova kmet li e za ni6to ne stava, ovca prosta

2012.04.10 | 08:36

7
Оставете ги да се размножават, няма проблеми! Ние ще им се оставим да ни папкат, щото сме добрички и обичаме кученцата. И те ни обичат очевидно. Особено си падат по малки дечица и старци.

2012.04.10 | 08:36

6
Ако "екозащитниците" си позволят да оставят помияр в детската градина където ходи моето дете ще им смачкам топките и кратуните.

2012.04.10 | 08:36

5
Фандъкова да действа твърдо и смело хората са зад нея. Ако трябва да излови и "екозащитниците"и тях да затвори с кучетата.Справи ли се с този проблем ще остане в историята. УСПЕХ!!!
123

2012.04.10 | 08:35

4
TEQ 800 000 LEVA ZA6TO NE GI DADAT NA NQKOI DOM ZA SIRACI, A GI DAVAT ZA ULI4NI KU4ETA ???

2012.04.10 | 08:35

3
Фандъкова направи услуга на София - ИДИ СИ !!!
st

2012.04.04 | 20:02

2
Тоя екозащитник ,дето е оставил кучето в ДГ и ако там беше моето дете, щях да го накарам той да го изяде това куче.
баба

2012.04.04 | 19:58

1
Подкрепям г-жа Фъндъкова. Нейният пример трябва да последват всички кметове в градовете. Не съм съгласна нашите пари от бюджета да се разходват за прищевките на разни "екозащитници", когато има толкова много гладни и бездомни човешки същества в България. ВМЕСТО ПРИЮТИ ЗА БЕЗДОМНИ КУЧЕТА, ДА СЕ СТРОЯТ ПРИЮТИ ЗА БЕЗДОМНИ ХОРА!!! ЕКОЗАЩИТНИЦИ НА КУЧЕТА, СЛЕДВАЙТЕ ПРИМЕРА НА ОТЕЦ ИВАН ОТ НОВИ ХАН! НЕ ХАБЕТЕ СРЕДСТВА ЗА БЕЗМИСЛЕНИ НЕЩА! Искам да попитам с какви средства се издържат тези неправителствени екозащитни организации на животните? И те ли получават средства от бюджета ни? Искам също така да попитам тези "екозащитници" на кучета, знаят ли или опитали са се по някакъв начин да усетят какъв страх изпитват малките деца само видайки наблизо куче? Аз ще опиша страха, който изпитва едно от моите внучета, което сега е на 6 годинки. Винаги, когато излизахме на двора пред блока в Дианабат, хваща ме за ръка и пита: - Бабо има ли куче зад тази или онази кола, тук или там..., на където и да се насочим все пита и се страхува да не срещне куче. Винаги се оглежда, защото се страхува. Аз питам, така ли в непрекъснат страх от кучета трябва да живеят нашите и Вашите внуци и деца????

Добави коментар

Водещи новини