Проф. Вучков: Парламентът е квартална кръчма

share

Народното събрание е квартална кръчма, каза проф. Юлиян Вучков във Факторът Кошлуков.

Депутатите губят много време в интриги и психологически характеристики, за които не са дорасли. Аз сънувам Лютви Местан, който ми е любимото лице в парламента може да има 120 депутати, защото само 10 законодатели взимат думата. Всички политици говорят с диалект ще им наема учители по граматика и имат по десет думи в речника.
За парламента и управлението Вучков заяви: Ние сме еднолично ръководена държава, ние сме премиерска република. Бойко Борисов служи преди всичко себе си, съветниците му са доносници, законодателите работя на парче. Парламентаристите са затворен в себе си, те нямат контакт със специалисти, с нашата интелигенция. Парламентът не може да тръгне напред, защото така е конструиран. Сегашната опозиция е по-находчива от ГЕРБ, ГЕРБ са невзрачни, те не могат да окроята на фона, което прави Бойко Борисов.

Президентът досега 23 години нямали сме достоен президент – интелектуалец, врим и кипим от партизански разрушителни, страсти. Нямаме такъв президент защото партийните водачи си искат партиен президент. Има 10-на интелектуалци, които могат да станат президент, всички са партийните, дори и Росен Плевнелиев. Петър Младенов според Тодор Живков е бил пияница и марионетка на Андрей Луканов, които създадоха незаконното ДПС. Желю Желев с Филип Димитров унищожиха оръжейното производство и селското. Желю твърди, че приключихме прехода, така е, но преходът бе разбойнически

Петър Стоянов нищо не е направил. Той мислеше повече за САЩ от България и искаше да затрие кирилицата. Георги Първанов – горкият стоя 10 години и най-много безобразия направи. Той бе избран защото ДПС застана зад него, срещу него застана Волен, който не е лишен качества, е юмручен националист, от който хората се плашат. Иван Костов помогна на Първанов предложи Неделчо Беронов, не популярен и имаше глупостта да предложи избора на държавен глава да се избира от НС. Не е морално да се критикува тройната коалиция, чийто баща е Първанов. Тройната коалиция ни лиши от дълговете на Ирак, обясни професорът
Росен Плевнелиев го харесах като министър, когато се яви, аз го предпочитам пред Ивайло Калфин. Плевнелиев няма качества за държавен глава, той е добър политик. Той иска да е добър с всички, но не трябва така. Първата дама е битов проблем, обясни Вучков. Плевнелиев обича да замазва, той е ехо на по-силните от себе си и е под влиянието на Маргарита Попова. Той може да да смени боята. Белене не съм специалист, но като слушах цената ми звучи страшно, каза ТВ водещият.

Водещи новини

Още новини