Община Монтана ще отпуска финансова помощ за млади семейства при покупка на първо жилище

Pixabay
share

Община Монтана ще отпуска по 2000 лева на млади семейства при покупка на първо жилище в общината, съобщи кметът Златко Живков на обсъждане на бюджета за 2020 г. с общински съветници и журналисти. Парите ще се дават на семейства, които отговарят на няколко условия, едно от които е поне единият от съпрузите да е на възраст до 35 години.

С бюджета за 2020-та община Монтана ще продължи да изпълнява и други социални програми, приети през последните години - да се отпускат средства на семейства за раждане на дете; да се финансира процедурата "ин витро" при семейства с репродуктивни проблеми; пенсионери на възраст над 70 години да пътуват безплатно в градския транспорт в Монтана и др. През годината няма да се променят таксите за детските градини и ясли в общината, обяви кметът.

Общински фонд ще насърчава раждаемостта в Добрич

В проекта за бюджет на общината се предлага да бъдат заделени 65 000 лева за инвестиции в Многопрофилната болница за активно лечение "Д-р Стамен Илиев" в Монтана, която е държавна. Парите ще се използват за подмяна на пода на хирургичните зали в болницата, за нови легла за отделението по реанимация и за електрически уреди за отделението по акушерство и гинекология.

Водещи новини

Още новини