Общински фонд ще насърчава раждаемостта в Добрич

  • 16 януари 2020 09:26

  • 351
  • 0
Общински фонд ще насърчава раждаемостта в Добрич
© pixabay

Общински фонд за насърчаване на раждаемостта в Добрич ще отпуска еднократно финансов стимул от 400 до 1000 лева за новородено на родители, от които поне единият има висше образование.

Предложението за правилника на фонда, който общината обявява за обществено обсъждане, идва от общински съветници от ВМРО-БНД, предаде БТА.

В Попово дават финансова помощ за млади семейства с новородено или осиновено дете

Предвижда се фондът да акумулира средства от общинския бюджет, от дарения и благотворителни кампании. Инициаторите смятат, че хората между 19-40 години, които са най-малката възрастова група в общината, трябва да бъдат насърчени да завършат висше образование, а след края на обучението да се завърнат и да отглеждат децата си в Добрич.

За първо дете фондът ще отпуска по 400 лева, за второ - по 500, за трето и всяко следващо - по 1000 лева, предвижда правилникът. При кандидатстване за подкрепа трябва да се представи копие на диплом за завършено висши образование поне от единия родител. Становища и предложения в общественото обсъждане ще се депозират до 17 февруари, след което правилникът ще бъде внесен в общинския съвет.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
351 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини