Борисов: Подкупните катаджии да се размажат

Булфото
share

Вечер хората в новините слушат, че сме заловили кокаин, арестували кораби, тирове. А в същото време на улицата, като им вземат 20 или 50 лева, си викат: Тези за какво ни говорят, на улицата какво става?, заявява Бойко Борисов според стенограмата от последното правителствено заседание.

Повод за нареждането е доклад на Цветанов за успешната операция срещу пътни полицаи по магистрала “Тракия”. Десет от тях бяха арестувани, след като скрити камери в патрулките им ги уличиха, че вземат подкуп.

Борисов призовава и инспекторатите в другите министерства също да работят толкова активно.

Цветан Цветанов подкрепя думите на шефа си и заявява, че МВР работи по сигнали срещу контролни органи в други ведомства и до месец-два щели да бъдат отчетени още сериозни реализации. “Действително това са хора, които създават усещането у хората, че няма абсолютно никаква промяна и че ние сме част от това статукво, което го наблюдаваме 20 години”, казва вътрешният министър.

От разговора става ясно, че МВР все повече ще използва технически средства за видеонаблюдение, за да разкрива случаи на корупция сред различни контролни органи.

Водещи новини

Още новини